Αλληλεγγύη στους 2 Αναρχικούς στο Αζερμπαϊτζάν

Στις 9 Μαΐου του 2016 έπειτα απο μια δράση διαμαρτυρίας στο Μπακού την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν συνελήφθησαν 2 αναρχικοί για ακτιβιστικη δράση . Πιο αναλυτικά την συγκεκριμένη μέρα στο Αζερμπαιτζαν έχει θεσπιστεί ήμερα αργίας με την επονομασία '' Μέρα των λουλουδιών'' . Η μέρα αυτή έχει θεσπιστεί ως αργία με την παραπάνω ονομασία εδώ και κάποια χρόνια από τον Ίλχαμ Αλίγιεφ τωρινό πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και γιο του πρώην δικτάτορα Χεινταρ Αλίγιεφ καθώς συμπίπτει σκόπιμα με την ημέρα γενεθλίων του πρώην δικτάτορα πατέρα του. ​​

Οι σύντροφοι προχώρησαν σε ακτιβιστικη ενέργεια παρέμβασης σε μεγάλες εικόνες -στολισμένες με λουλούδια σταλμενα απο την Ολλανδια (και το κόστος τους είναι υπέρογκο) -που χρησιμοποιούνται για την ανάδειξη της συγκεκριμενης εορτής γράφοντας πάνω τους  ''FUCK THE SYSTEM ' με το σύμβολο της Αναρχίας (Άλφα σε κύκλο), και στη θέση του σλόγκαν : '' ευτυχισμένη μέρα λουλουδιών '' γράψανε: ''ευτυχισμένη μέρα σκλάβων'' . Την επόμενη μέρα οι μπάτσοι τους συνέλαβαν. Είναι πάγια τακτική των μπάτσων στο Αζερμπαϊτζάν να συλλαμβάνουν πολιτικούς ακτιβιστές φορτώνοντας τους με ναρκωτικά, στην συγκεκριμένη περίπτωση φύτεψαν μέσα στα σπίτια των συντρόφων από ένα κιλό ηρωίνης στον καθένα ώστε να διογκώσουν τις αναμενόμενες ποινές που υπολογίζονται ανάμεσα σε 8 και 12 χρόνια φυλακή ενώ αν καταδικαζοντουσαν για βανδαλισμό θα ήταν μόνο κάποιοι μήνες στην χειρότερη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι αυτήν την περίοδο στο Αζερμπαϊτζάν υπάρχουν πάνω από 100 πολιτικοί κρατούμενοι αλλά η ενέργεια των 2 παραπάνω είχε τόσο μεγάλη βαρύτητα που οι κατασταλτικοι μηχανισμοί δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι. Οι σύντροφοι τους καλούν σε δράσεις αλληλεγγύης διεθνώς σε πόλεις όπου υπάρχουν πρεσβείες και προξενεία του Αζερμπαϊτζάν μέσω πορειών ή συγκεντρωσεων διαμαρτυρίας και γενικώς επιδιώκουν την προώθηση και ανάδειξη της συγκεκριμένης υπόθεσης όσο το δυνατόν περισσότερο αρχικά σε κινηματικά μέσα αλλά και γενικότερα.

Υ.Γ. η ενημέρωση προέρχεται από συνέντευξη που πήραν σύντροφοι του a-radio του Βερολίνου από σύντροφο απ΄το Αζερμπαϊτζάν στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου αναρχικών ομοσπονδιών .

Παρακατω το λινκ της συνεντευξης στο Α-ραδιο στα αγγλικά:
http://aradio.blogsport.de/2016/09/26/a-radio-in-english-azerbaijan-the-...

Η ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ-- ΑΠΟ ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΩΣ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ.

ΣΚΕΨΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΕ ΤΟΠΙΚΑ.
 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.

 

 

 

.