Freedom for the five of Barcelona

(http://freedomforthefive.wordpress.com/manifiesto/diakhryksh/) - αναδημοσίευση

Στις 15 Μαΐου, η Yolanda, η Silvia, ο Juan, ο Xabier και ο José συνελήφθησαν στα σπίτια τους στην περιοχή της Βαρκελώνης, με διάταξη του ισπανικού Εθνικού Δικαστηρίου, σε μια αστυνομική επιχείρηση που είχε επίσης ως αποτέλεσμα την καταστροφή και την κατάσχεση υλικού από κτίρια Καταλανών αναρχικών.

Κατηγορούμενοι για εγκλήματα όπως τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, την εξύμνηση της τρομοκρατίας, την στρατολόγηση, την κατήχηση και την αποθήκευση εκρηκτικών, κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Σότο δελ Ρεάλ (Μαδρίτη), μακριά από τις οικογένειες και τους φίλους τους, υπό αυστηρές συνθήκες.

Οι κατηγορίες λεπτομερώς είναι: η φερόμενη συμμετοχή των πέντε αυτών αναρχικών σε σελίδες του Facebook (“Bandera Negra” και “Front Solidari de Barcelona” μεταξύ άλλων) οι οποίες οι κρατικές και οι περιφερειακές αστυνομικές δυνάμεις θεωρούν ότι είναι «τρομοκρατικές συμμορίες» -παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποδειχτεί καμία δραστηριότητα πέρα από τα κοινωνικά δίκτυα-, η συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις κατά τις οποίες υπήρξαν επεισόδια και η διάδοση απόψεων «που έχουν ως στόχο την εξάπλωση ανατρεπτικών ιδεών και την υποκίνηση ή/και διάπραξη εγκλημάτων εναντίον των συμφερόντων του Κράτους και του καπιταλισμού.“ (Δικαστική εντολή της 17/05/2013).

Επιπλέον, η εισαγγελεία εκτιμά ότι το κατασχεθέν υλικό στα σπίτια τους ενισχύει αυτές τις κατηγορίες: σημαίες και μπλουζάκια με αναρχική θεματολογία, βιβλία ελευθεριακής φιλοσοφίας, βενζίνη από το γκαράζ, βίδες διαφόρων ειδών, κροτίδες και ρουκέτες των οποίων η πώληση είναι νόμιμη.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, απαιτώντας από αυτήν την πλατφόρμα την απελευθέρωση των πέντε αναρχικών που συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη και με στόχο τη διάδοση και την έκθεση αναφορών σχετικά με την άδικη κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δηλώνουμε:

1. Ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις “αποδείξεις” που παρουσιάζονται, οι κατηγορίες αυτές είναι γελοιωδώς δυσανάλογες και εξαιρετικά άδικες και αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την έλλειψη νομιμότητας του σημερινού πολιτικού συστήματος, την αυταρχική βούληση της καταπιεστικής άρχουσας τάξης, το βαθιά φασιστικό DNA του ισπανικού κράτους και τη λανθάνουσα έλλειψη πολιτικής ανεξαρτησίας του δικαστικού μας συστήματος.

2. Ότι παρά το γεγονός ότι κατηγορούνται για τέτοια εγκλήματα, δεν διώκονται υπό τον συνηθισμένο αντιτρομοκρατικό νόμο ούτε ακολουθείται η συνηθισμένη διαδικασία για τέτοιες περιπτώσεις, κάτι το οποίο αποδεικνύει το δικαστικό τσίρκο στο οποίο έχουν μπλεχτεί οι φίλοι μας και την έλλειψη σοβαρών αποδείξεων που θα οδηγούσαν οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο στο συμπέρασμα ότι είναι τρομοκράτες.

3. Ότι η σύλληψη και η φυλάκιση τους αντανακλούν μια καθαρά κατασταλτική επιθυμία και μια πολιτική δίωξη εναντίον όσων απορρίπτουν το σημερινό πολιτικό καθεστώς, κάτι εντελώς απαράδεκτο και αδικαιολόγητο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ και καλούμε σε αλληλεγγύη εκείνους που, σαν κι αυτούς, απορρίπτουν το άδικο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό σύστημα. Γι’ αυτό ζητάμε την βοήθεια και την υποστήριξή σας για να μαθευτεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται η Yolanda, ο Juan η Silvia, ο José και ο Xabier, μέχρις ότου να μην υπάρχει κανείς που να μην έχει ακούσει για την αβάσιμη φάρσα της πολιτικής, των μέσων και της αστυνομίας, της οποίας έχουν πέσει θύματα.

Τους θέλουμε πίσω, τους συντρόφους μας, τους φίλους, τους γονείς. Τους θέλουμε στο σπίτι μας, ελεύθερους, μαζί μας.