Το όπλο του βουλευτή και πως η ασφάλεια κάλυψε τους χρυσαυγίτες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 29.9.12 ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 

Σάββατο απόγεμα εθεάθη στο κέντρο του Βόλου, επί της οδού Δημητριάδος, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος. Έγινε αντιληπτός από ένα άτομο, που στοχοποιείται από τη Χρυσή Αυγή μέσω Internet, το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει τον Ηλιόπουλο για να αντιπαρατεθεί λεκτικά μαζί του, για τη δυσφήμιση που δέχεται, αλλά και για τις φασιστικές και θρασύδειλες πρακτικές του βουλευτή. Στη συνέχεια, κάτω από τα άτυπα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Σκενδεράνη, τη στιγμή που το άτομο έφτανε εκεί, κατέβηκαν 7 χρυσαυγίτες με παλούκια και πτυσσόμενα γκλομπς, τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει προέκταση των χεριών τους. Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση με τους χρυσαυγίτες και τον Ηλιόπουλο, ο οποίος με περίσσιο θεατρινισμό κρατούσε στο ένα χέρι παλούκι και στο άλλο επιδεικτικά το όπλο του. Και όλα αυτά φοβούμενος τι; Την κριτική και το λόγο του άοπλου ατόμου ή μήπως τις αποδοκιμασίες περαστικών πολιτών;

Σε μερικά λεπτά, έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αποκλείοντας την περιοχή και σχηματίζοντας προστατευτικό κλοιό γύρω από τους οπλισμένους χρυσαυγίτες, με το πρόσχημα της προστασίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής από βανδαλισμούς, όπως ισχυρίζονται στις ψευδείς ανακοινώσεις τους. Ουσιαστικά, τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αναγκαίο, καθώς το μόνο που απειλούσε τους οπλισμένους χρυσαυγίτες ήταν ο λόγος του άοπλου αντιφασίστα. Παρόλες τις καταγγελίες των παρευρισκομένων πολιτών για την οπλοφορία των χρυσαυγιτών, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να κάνουν οτιδήποτε, αν δεν υπήρχε επώνυμη καταγγελία. Στο σημείο αυτό, ένας πολίτης που είχε δει από την αρχή το περιστατικό, προθυμοποιήθηκε να καταγγείλει επώνυμα το συμβάν. Για κάποιο λόγο, φαίνεται πως ο ένας αυτόπτης μάρτυρας δεν ήταν αρκετός και οι αστυνομικοί συνέχισαν να μαζεύουν εξαναγκαστικά και άλλα άτομα, τα οποία δήλωναν πως δεν είχαν δει το συμβάν από την αρχή. Μάλιστα, κάποιους από αυτούς τους προσήγαγαν στην Ασφάλεια με βίαιο τρόπο. Ωστόσο, δεν έγινε ποτέ προσαγωγή των 6 οπλισμένων χρυσαυγιτών και του Ηλιόπουλου, όπως λέγεται, αλλά 3 από αυτούς επισκέφθηκαν αυτοβούλως την Ασφάλεια, όπου και επιδόθηκαν σε φιλική κουβεντούλα και γέλια με αυτούς που πάντα τους συγκαλύπτουν, τους αστυνομικούς. Λίγο αργότερα, κατέφθασε στην Ασφάλεια ο αυτόπτης μάρτυρας με σκοπό να καταθέσει και η απάντηση που πήρε ήταν «έλα αργότερα, γιατί έχουμε δουλειά».

Αν αυτό δε είναι συγκάλυψη, τότε τι είναι; Αντί να προσαγάγουν τους οπλισμένους, αρνούνται τη σημαντικότερη κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ενώ χρονοτριβούν με τους περαστικούς προσαχθέντες. Το έργο το έχουμε ξαναδεί, όταν σε κάθε εγκληματική ενέργεια της Χρυσής Αυγής, η αστυνομία συμπορεύεται και προσπαθεί να τη συγκαλύψει.

Ταυτόχρονα, περίπου 150 αλληλέγγυες/οι συγκεντρώθηκαν έξω από την ασφάλεια απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Μετά από τρεις ώρες οι «μάρτυρες» αφέθηκαν ελεύθεροι και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου για να δημοσιοποιηθεί το γεγονός, με τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει σκοπό να προστατεύσει τους αδύναμους και να αντιτεθεί στο σαθρό πολιτικό σύστημα, αλλά να καταπνίξει τις προσπάθειες όσων αντιστέκονται και όσων περισσεύουν, πάντα με τις ευχές της αστυνομίας.

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ