Κάλεσμα σε πορεία για 6 Δεκέμβρη. 10 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε ! Πέμπτη 6/12/18 στις 18:00 στον Θόλο

NA ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ , ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ -ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Στις 6 Δεκέμβρη του 2008 ο μπάτσος Κορκονέας δολοφονεί τον 16χρονο αναρχικό ΑλέξηΓρηγορόπουλο στα εξάρχεια. Με την είδηση της δολοφονίας πολύς κόσμος μαζεύεται στιςγύρω πλατείες και ξεκινούν αυθόρμητες και δυναμικές πορείες. Τα αντανακλαστικά τουκινήματος είναι γρήγορα και γύρω του συσπειρώνεται ευρύτερος κόσμος και ιδιαίτερα νεολαία.

Τις επόμενες μέρες σε όλες τις πόλεις γίνονται μεγάλες και συγκρουσιακές πορείες.Μέρες και νύχτες ολόκληρες τα αγωνιζόμενα και εξεγερμένα τμήματα της κοινωνίας δίνουνμια δυναμική απάντηση στην κρατική βία. Από καιρό πριν οι κατασταλτικές δυνάμεις είχαναναβαθμίσει τον ρόλο τους στον αστικό χώρο, χτυπώντας φοιτητικές πορείες και είχανέντονη παρουσία στην καθημερινότητα των γειτονιών.

Ο Δεκέμβρης έδειξε ότι η εξέγερση απέναντι στο υπάρχον είναι δυνατή. Ηστρατιωτικοποίηση των μπάτσων, τα ταγμένα στην πλευρά των αφεντικών Μ.Μ.Ε. , τακόμματα εξουσίας με τις εκλήσεις για νομιμότητα δεν μπορούν να νικήσουν την κοινωνικήοργη. Ανεξάρτητα από τις αντικειμενικές συνθήκες και σε κόντρα των καιρών, η προοπτικήτης εξέγερσης και η έφοδος στον ουρανό είναι υπόθεση πρώτη και κύρια των ίδιων τωνκαταπιεσμένων. Αυτό είναι πέρα από μια θεωρία και βιωμένη πραγματικότητα.Ο στρατηγικός σχηματισμός εκμετάλλευσης κράτος-κεφάλαιο ειχε, έχει και θα έχει (όσοβρίσκεται στο προσκήνιο της ιστορίας) την κρατική και παρακρατική βία, σαν απάντηση ήλύση στα άλητα και τεράστια κοινωνικά προβλήματα που η ίδια η εξουσία δημιουργεί.Από το 2010 που η θύελλα των μνημονίων σαρώνει τις εκμεταλλευόμενες τάξεις και τηνκοινωνία ολόκληρη, οι μπάτσοι και οι εθνικιστές-φασίστες, σαν γνήσια σκυλιά των αφεντικώνπροστατεύουν με κάθε τρόπο την καθεστηκυία τάξη των από πάνω.

Δεκάδες είναι τα συλλαλητήρια και οι πορείες που χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, τους Δελτάδεςκαι τους Διάδες. Οι ένστολοι φρουροί του κράτους έδειξαν το μένος τους απέναντι στοκίνημα, επιτιθέμενοι με δακρυγόνα, γκλομπ, κρότου λάμψης, πλαστικές σφαίρες.Ξυλοδαρμοί και συλλήψεις συμπληρώνουν την εικόνα μιας κρατικής βίας αναβαθμισμένης,που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.Από την άλλη, φασιστικές-εθνικιστικές- παρακρατικές γκρούπες πατάνε πάνω στηνκοινωνική δυσαρέσκεια και προβάλλοντας την εύκολη λύση διαιρούν και διχάζουν τηνκοινωνία. Παράλληλα, παίζουν τον λαγό του κράτους-κεφαλαίου, τοποθετώντας την ατζέντατου κοινωνικού διαλόγου στα δεξιά, προσπαθώντας να βάλουν ένα τροχοπέδη στηνανατρεπτική-εξεγερτική κατεύθυνση. Συνακόλουθα οι ομάδες κρούσης τους επιλέγουν ναχτυπήσουν με ωμή βία κοινωνικούς αγωνιστές, αντιφασίστες και δομές αυτοοργάνωσης τουανταγωνιστικού κινήματος. Αυτό και μόνο δηλώνει ξεκάθαρα τη σχέση τους με τουςκρατικούς μηχανισμούς, που έτσι απαλλάσσονται από πρακτικές που θα είχαν πολιτικόκόστος.

Όποια μορφή και αν πάρει η εξουσία:

μπάτσοι που σκοτώνουν (Κανελλοπούλου, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος, Ζακ),

αφεντικά που στον βωμό του κέρδους δολοφονούν εργάτες,

οι δικαστές που επιβάλλουν την αστική δικαιοσύνη, ενάντια στην τάξη μας,

η χειραγώγηση της νεολαίας, μέσω του εθνικιστικού παραληρήματος και η προσπάθειαεμποτισμού της με εθνική συνείδηση,

Ντόπια αφεντικά που σε παραλληλία με την κεντρική εξουσία ξεπουλάνε τα δημόσια αγαθάτου κράτους (ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ στον Βόλο) και υποβαθμίζουν τις ζωές μας(καύση σκουπιδιών, όπως RDF, για την παραγωγή ενέργειας από την ΑΓΕΤ στον Βόλο)το οργανωμένο αντιεραρχικό αναρχικό κίνημα προτάσσει και προωθεί την εξεγερτικήδιαδικασία, τον μόνο δρόμο για την ανατροπή του υπάρχοντος.

10 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη από σφαίρα μπάτσου, το κοινωνικό σώμα ένιωσεγια ακόμα μια φορά την αλόγιστη βία από τα σκυλιά του κράτους. Η δολοφονία του Ζακ, ήταναποτέλεσμα της συνεργασίας νοικοκυραίων και μπάτσων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά,ότι η ιδεολογία της εξουσίας εξαφανίζει όσους αντιστέκονται και όσους περισσεύουν.

Όλα αυτά δείχνουν ότι όχι μόνο δεν έχουμε συναινέσει στιγμή σε καμία προσπάθειαενσωμάτωσης στο σύστημα αλλά αποτελούν την αιχμή του αγώνα σε όσες επιθέσεις έχειδεχθεί αυτή η θανατηφόρα ''κανονικότητα'' του καπιταλισμού.

Οι αγώνες μας δεν αποσκοπούν μόνο στη αλλαγή της ''κοινωνικής βάσης'' (οικονομία,σχέσεις παραγωγής) αλλά και στο ''εποικοδόμημα'' (πολιτισμός, κοινωνικές σχέσεις).Θέτουμε σε αμφισβήτηση και ανατροπή το πολιτικό και πολιτισμικό μοντέλο τουκαπιταλισμού και του κράτους. Στις καθημερινές θεσμισμένες κοινωνικές σχέσεις πουαναπτύσσονται σε ένα νοσηρό περιβάλλον εκμετάλλευσης, ελέγχου και καταστολής,προτάσσουμε την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, την ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ,ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ , ΣΕ ΑΝΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ - ΘΑ ΑΚΜΑΣΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ.

Αναρχικές-Αντιεξουσιαστές-Καταληψίες

Βόλος- Δεκέμβρης του 18.