Συγκέντρωση ενάντια στη δίωξη από τη ΜΕΤΚΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΔΙΩΞΕΙΣ & ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ

Η καπιταλιστική κρίση, εξαθλίωσης και καταστροφής της ζωής μας, βρίσκει σε απόλυτη

σύμπνοια αστικό κράτος και εργοδοτικές οργανώσεις που έχουν εξαπολύσει έναν ποταμό διώξεων ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων, που παλεύουν για το αυτονόητο δικαίωμα της επιβίωσης.

Βιομήχανοι, πολυεθνικές επιχειρήσεις, εργοδοτικές ενώσεις κάθε τύπου, εργοστασιάρχες, σε αγαστή συνεργασία με τους μηχανισμούς εξουσίας της αστικής κυβέρνησης των τοκογλύφων, της Ε.Ε και του ΔΝΤ (δικαστική, αστυνομική και κοινοβουλευτική εξουσία) αγκαζέ με τη προδοτική πολιτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που υπονομεύει τους εργατικούς αγώνες, προχωρούν σε πλήρη ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και των κινημάτων συμπαράστασής τους, που εκδηλώνονται σε ολόκληρη τη χώρα:

• Με την κήρυξη των απεργιών των απλήρωτων εργατών, ως παράνομων και καταχρηστικών και την παρουσία ΜΑΤ σε περιφρουρήσεις εργατών σε εργοστάσια που κλείνουν.

• Με δικαστικές διώξεις εναντίον εργατών ακόμα και σωματείων που αγωνίζονται.

• Με ξυλοδαρμούς εργατών από μπράβους όταν καταγγέλλονται περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

• Με την υποβολή μηνύσεων εναντίων συναγωνιστών που είναι αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων, επειδή θίγονται με το σύνθημα «Τέρμα στα παζάρια των γραφειοκρατών, αγώνας στα χέρια των εργατών» όταν γράφονται στους τοίχους εργοστασίων.

• Με την αστυνομοκρατία παρούσα σε κάθε εργατική κινητοποίηση ή διαμαρτυρία, να υπενθυμίζει τον «κοινωνικό ρόλο» των δυνάμεων ασφαλείας στην επίλυση της καπιταλιστικής κρίσης.

• Με τις κάμερες «ασφαλείας» τοποθετημένες παντού, να παρακολουθούν, να καταγράφουν και να φακελώνουν όποιον διαμαρτύρεται, διαδηλώνει, απεργεί, συμπαρίσταται.

Όπου δε φτάνει το χέρι του αστικού κράτους, καμιά φορά και με την εγκληματική ανοχή τμημάτων του εργατικού κινήματος, οι ναζιστές εμφανίζονται προασπιστές εργατικών δικαιωμάτων ενώ ταυτόχρονα προωθούνται οι φασιστοσυμμορίες των χρυσαυγιτών για να χτυπήσουν μετανάστες, πρωτοπόρα τμήματα της νεολαίας και εργατικούς αγώνες. Το σύνθημά μας απέναντι στους φασίστες είναι «Καμιά ανοχή στους εχθρούς της ελευθερίας».

Αυτή η πολιτική της βίας, της τρομοκρατίας και της καταστολής, η ουσία της πολιτικής του αστικού κράτους, δεν μας φοβίζει, ούτε θα σταματήσει τους αγώνες μας. Απαιτεί όμως τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και άμεση δράση των εργαζομένων, των ανέργων κι όλων των καταπιεσμένων για τις αναπόφευκτες σκληρές ταξικές μάχες ενάντια σε ένα σύστημα καθολικής βαρβαρότητας. Ο καιρός του φόβου πέρασε γιατί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε πια, παρά τις αλυσίδες μας.

Απέναντι στην επίθεση στους αγώνες των εργαζομένων, αντιτάσσουμε την ενότητα στη δράση ενάντια σε κράτος, καπιταλιστές, φασίστες και απαντάμε: «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Η μαζική δράση και η αλληλεγγύη μας είναι όπλο ενάντια σε όλους τους καταστροφείς της ζωής.

Στην προσπάθειά τους να μετατρέψουν τις ζωές του λαού σε υπάρξεις χωρίς όρους ύπαρξης, αντιτάσσουμε «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι εξέγερση και πάλη» για να βάλουμε τέλος στο σύστημα διαρκούς εκμετάλλευσης για μια καθολικά χειραφετημένη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, ταξική καταπίεση και χρεοκοπημένες ζωές στα συσσίτια και στα παγκάκια των μεγαλουπόλεων.

  • Συγκέντρωση - πορεία ενάντια στη κρατική κι εργοδοτική βία, κρατική κι εργοδοτική καταστολή των αγώνων και τις φασιστικές συμμορίες: Τρίτη 24/4, 6.30μμ, πλ. Ελευθερίας
  • Συγκέντρωση στα δικαστήρια Βόλου, Τετάρτη 25/4, 9.00πμ ενάντια στη δίωξη από τη ΜΕΤΚΑ της σ. ΑΔ

 

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης