5o Δελτίο Αντιπληροφόρησης της αποδελτίωσης σε κίνηση απο τα Ράδιο Παράσιτα

Το Ηχητικό ΕΔΩ

#5 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 21/3/2018

TOΠΙΚΑ

1)Bόλος, Για τα μέσα Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των τριών διωκόμενων πηλιορειτών αγωνιστών για το νερό. Η αναβολή δόθηκε για ιατρικούς λόγους. Από νωρίς το πρωί, μεγάλος αριθμός κατοίκων του Πηλίου και του Βόλου παραβρέθηκε εξω από τα δικαστήρια δηλώνοντας την στήριξή του στους τρείς διωκόμενους.

Αυτή η σαθρή αστυνομικοδικαστική μεθόδευση που σκοπό έχει την τρομοκράτηση του κινήματος για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και ποιότητας του νερού δεν θα περάσει.Οι γελοίες και υπαγορευμένες από την δημοτική αρχή, κατηγορίες, περι αρπαγής-ομηρίας κτλ δείχνουν τον φόβο των τοπικών και όχι μόνο αρχόντων, απέναντι σε αυτό το πολύμορφο και από τα κάτω κίνημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας.

2)Βόλος, Στις 26 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα τον Δεκέμβριο του 2014, στη Χαλυβουργία Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου με θύμα τον 49χρονο πατέρα δύο παιδιών Χρήστο Ανεστιάδη. Κατηγορούμενος είναι ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Η πολύωρη δίκη ξεκίνησε στις 16/3 οπού και έγινε συστηματική προσπάθεια από την υπεράσπιση να αποδοθούν τα αίτια του δυστυχήματος σε ανθρώπινο λάθος,

πρόκειται φυσικά για μία πάγια τακτική που ακολουθούν τα αφεντικά σε περιπτώσεις εργατικών δολοφονιών για να την βγάλουν καθαρή. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι στο εν λόγω κάτεργο υπήρχαν ελλιπή εως ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, κιγκλιδώματα και άλλα, όπως και ότι δεν υπήρχε φωτισμός. Ακόμη να τονιστεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δολοφονείται εργάτης στο εν λόγω εργοστάσιο αφού τον Αύγουστο του 2006 άλλος ένας εργάτης είχε σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο, όπως επίσης και ότι τα διάφορα εργατικά ατυχήματα όλα αυτά τα χρόνια είναι δεκάδες. Οι δολοφονημένοι εργάτες, είναι τα φανερά θύματα του ταξικού πολέμου που διεξάγεται από τα αφεντικά και τους κυριάρχους προς τους από τα κάτω, είναι οι νεκροί της τάξης μας και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε. Επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για την λειτουργία της αστικής δικαιοσύνης και των διαφόρων μεσάζοντων μηχανισμών, οι ελαφριές καταδίκες για την προηγούμενη δολοφονία και η συνέχιση της έλλειψης μέτρων ασφαλείας ακόμα και σήμερα, είναι ενδεικτικές του ρόλου τους.

3)Βόλος, Σε παρωδία εξελίχτηκε η ημερίδα ενημέρωσης για την καύση SRF που είχε καλέσει η δημοτική αρχή την Τετάρτη 20/3 θέλοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια των βολιωτών αναφορικά με το δήθεν ενδιαφέρον της για την καύση rdf από την ΑΓΕΤ. Οι ομιλητές –(διαπλεκόμενοι τεχνοκράτες), που επέλεξε η Δημοτική Αρχή να καλέσει,όλως τυχαίος, υποστήριξαν την ανάγκη κατασκευής του εργοστασίου παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ Βόλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο μαφιοζοδήμαρχος απαγόρεψε σε εκπρόσωπο της επιτροπής αγώνα να τοποθετηθεί και να εκφράσει τις ενστάσεις και τις προτάσεις της επιτροπής με αποτέλεσμα την δημιουργία επεισοδίου και την αποχώρηση της τελευταίας. Η όλη τελετή δεν αριθμούσε πάνω από 20 άτομα, χειροκροτητές και 50ευράκηδες υποτακτικούς του ντόπιου μονάρχη. Ο αγώνας ενάντια στην καύση RDF, SRF και Πετ κοκ, είναι αγώνας για την προάσπιση της υγείας χιλιάδων Βολιωτών. Tα εμπλεκόμενα συμφέροντα, οι δήθεν συμπαραστάσεις της δημοτικής αρχής και οι υπόγειες συμφωνίες σκοπό έχουν να αποδυναμώσουν τον συγκεκριμένο αγώνα. Η μόνη απάντηση είναι το από τα κάτω φούντωμα του συγκεκριμένου αλλά και κάθε αγώνα μακριά από λογικές ανάθεσης και διαμεσολάβησης.

4)Βόλος, Την Πέμπτη 16/3 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις τρείς προσφάτως εκκενωμένες καταλήψεις στην Αθήνα, όπως και στις/ους 12 συλληφθέντες της όλης επιχείρησης των κρατικών σκυλιών. Η συγκέντρωση που καλέστηκε από την κεντρική συνέλευση ‘αναρχικές, αντιεξουσιαστές, καταληψίες’ είχε καλή συμμετοχή (περίπου 40 άτομα)και κράτησε 2 ώρες, κρεμάστηκαν πανό, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα στους περαστικούς, ενώ ανα διαστήματα σταμάταγε η μικροφωνική που είχε στηθεί και φωνάζονταν συνθήματα. Εκτός από το κείμενο της συνέλευσης, μοιράζονταν και διαβάζονταν στην μικροφωνική και κείμενο πρωτοβουλίας από την κατάληψη Ματσάγγου.

5)Βόλος, Μικροφωνική παρέμβαση έγινε την Κυριακή το απόγευμα στην παραλία του Βόλου, με αφορμή την εκδίκαση σε δευτερο βαθμό της Ηριάννας και του Περικλή στις 21 Μαρτίου στην Λουκάρεως στην Αθήνα. Στο σημείο αυτό να πούμε οτι η δίκη που ξεκίνησε σήμερα θα συνεχιστεί στις 10 Μαίου. Υπήρχε πανό και μικροφωνική οπου διαβάζονταν το κείμενο που μοιράστηκε σε εκατοντάδες περαστικούς. Επίσης διαβάστηκε και κείμενο μνήμης και αγώνα (απο πρωτοβουλία της συνέλευσης αναρχικών για την αλληλεγγύη εντός & εκτός των τειχών) για την αγωνίστρια κρατούμενη Κατερίνα Γκουλιώνη που σαν την Κυριακή που μας πέρασε 18/3, του 2009 δολοφονήθηκε απο το κράτος.

KOIΝΩΝΙΑ

1)Αθήνα, Ανακατάληψη των προσφάτως εκκενωμένων από τους μπάτσους καταλήψεων Gare και Ζαίμη στα Εξάρχεια, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα. Την ίδια ώρα οι 12 συλληφθέντες της εκκενωμένης Ματρόζου κατηγορούνται με βαριές κατηγορίες. Εν τω μεταξύ κινήσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε όλες της πόλης της κεντρικής Ελλάδος με μικροφωνικές και ανάρτηση πανιών σε κεντρικά σημεία. Οι καταλήψεις είναι ζωντανά κύτταρα αντίστασης και αγώνα απέναντι στην σύγχρονη βαρβαρότητα κράτους , καπιταλισμού και κοινωνικής σήψης και ως τέτοιες τις υπερασπιζόμαστε.

2) Αθήνα, δυναμική πορεία περίπου 1000 συντρόφων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/3 που μας πέρασε. Οι συντρόφισσες και σύντροφοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ενάντια στα εθνικά ιδεώδη, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την "εθνική ενότητα" και "ομοψυχία" που επικαλούνται τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά. Απέναντι σε όλα αυτά και κάθε άλλο ιδεολόγημα της κυριαρχίας, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τους κοινωνικούς/ταξικούς αγώνες των «από κάτω» ενάντια στην εξουσιαστική-καπιταλιστική-πατριαρχική βαρβαρότητα. Κανένα έθνος δεν μας ενώνει και κανένα όνομα δεν μας χωρίζει. Αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κειμενό τους τα αυτοοργανωμένα στέκια, καταλήψεις και αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες από την Αθήνα και τον Πειραιά, που καλούσαν στην πορεία.

3)Ξάνθη, Ανακοίνωση σχετικά με την επίθεση με μπογιές και σπάσιμο της πόρτας των τοπικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε το Αυτόνομο στέκι Ξάνθης. Η ενέργεια έγινε σαν μια κίνηση απάντηση στις πρόσφατα εκκενωμένες καταλήψεις. Μεταξύ άλλων αναφέρεται : Ο στόχος αυτής της ενέργειας ήταν να αποτελέσει ένα εκ νέου κάλεσμα στον κόσμο του αγώνα, ώστε να επανασυσπειρωθούν στις οργανωμένες δομές και να δομήσουν τις νέες κοινωνικές αντικαπιταλιστικές σχέσεις. Το διακύβευμα για μας είναι η οργάνωση ηχηρών απαντήσεων και η μαχητικότητα για την αναχαίτιση των κρατικών επιθέσεων - μέσω των οργανωμένων δομών του κινήματος- και την κοινωνική αντεπίθεση.

ΦΥΛΑΚΕΣ

1) Αθήνα, στις 26 Μαρτίου αναμένεται να βγει η απόφαση του εφετείου της υπόθεσης που αφορά μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα με κατηγορούμενους τους συντρόφους Αργύρη Ντάλιο, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη, Νίκο Ρωμανό και το μέλος της ΣΠΦ Γεράσιμο Τσάκαλο. Οι σύντροφοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν με εξωφρενικά βαριές ποινές έπειτα από ένα σκανδαλώδες δικαστικό πραξικόπημα που στην ουσία επεκτείνει την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α και σε μεμονωμένα άτομα. Η πρόταση της εισαγγελέως και σε αυτήν την δίκη, εγκαινιάζει ένα καινούριο νομικό καθεστώς που αναβαθμίζει τις κατασταλτικές δυνατότητες του αστυνομικο-δικαστικού πλέγματος ενάντια στον αναρχικό χώρο αφού αρκεί –και με δικαστική βούλα πια- η πολιτική ταυτότητα του αναρχικού για να καταδικαστεί κάποιος/α με βάση τον τρομονόμο. Η εξέλιξη του συγκεκριμένου εφετείου θα καθορίσει εκ νέου συσχετισμούς και θα διαμορφώσει συνθήκες πάνω στο χάρτη της καταστολής εναντίον των αναρχικών. Στο εν τω μεταξύ, μοτοπορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχει προγραμματιστεί για αυτήν την Παρασκευή μικροφωνική-συγκέντρωση στο Μοναστηράκι στις 19:00. Στις 26 Μαρτίου θα υπάρχει κάλεσμα στο πλευρό των συντρόφων στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να σταματήσει αυτό το νέο δικαστικό πραξικόπημα.

2) Αθήνα, συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 14/3 ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού Β.Δ. με αίτημα να γίνει σεβαστό το ανθρώπινο δικαίωμά του, αλλά και των συγκρατουμένων του, στην εκπαίδευση. Η απόφαση του αυτή ήρθε μετά και από την τρίτη κατά σειρά απόρριψη της αίτησης του για εκπαιδευτική άδεια καθαρά για εκδικητικούς λογούς μέσω του βέτο του αρμόδιου εισαγγελέα, αλλά και τα συνεχόμενα εμπόδια που του βάζει η υπηρεσία. Μεταξύ άλλων αναφέρει: το περιστατικό αυτό αρκεί για να καταλάβει η κοινωνία γιατί οι κρατούμενοι αντιδρούμε στις προωθούμενες διατάξεις του νέου και "καινοτόμου" υποτίθεται Σωφρονιστικού Κώδικα που ενισχύουν το "Εισαγγελικό Βέτο" μέσα στις φυλακές και στη ζωή μας. Ο αγώνας των κρατουμένων απέναντι στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, είναι αγώνας για το στήσιμο αναχωμάτων απέναντι στην καταστολή και το καθεστώς εξαίρεσης, είναι αγώνας κοινός μέσα και έξω από τα τείχη της φυλακής.

3)Βόλος, 9 χρόνια συμπληρώθηκαν την Κυριακή που μας πέρασε από την κρατική δολοφονία της Βολιώτισσας κρατούμενης και αγωνίστριας Κατερίνας Γκουλιώνη. Το πρωί της 18ης Μαρτίου του 2009, η Κατερίνα βρέθηκε νεκρή στο τέλος της μεταγωγής της στο πλοίο προς Κρήτη, με τα χέρια της δεμένα πισθάγκωνα, χωριστά από τους υπόλοιπους κρατούμενους, χωρίς να μπορεί να την πλησιάσει κανείς άλλος εκτός από τους δεσμοφύλακές της, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες για σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπό της. Η Κατερίνα δολοφονήθηκε επειδή ήταν φάρος αλληλεγγύης και αγωνιστικότητας απέναντι την ομερτά που επικρατεί μέσα στα ελληνικά κολαστήρια. Η Κατερίνα ήταν γυναίκα, τοξικοεξαρτημένη, φυλακισμένη, μάνα και αγωνίστρια. Η Κατερίνα είναι μία από εμάς. Κινήσεις αγώνα και μνήμης με στρατσοπανό, κείμενα, και σπρέι, πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Βόλου τις προηγούμενες μέρες, από πρωτοβουλία της συνέλευσης αναρχικών για την αλληλεγγύη εντός & εκτός των τειχών.

ΔΙΕΘΝΗ

1)Αφρίν-Κουρδιστάν, Στα χέρια των ισλαμοφασιστικών συμμοριών και του Τούρκικου στρατού έπεσε τελικά μετά από 58 μέρες πολύνεκρων και ηρωικών μαχών, το Αφρίν. Ακολούθησαν λεηλασίες, βασανισμοί, αποκεφαλισμοί Κούρδων μαχητών και η εκδίωξη 200000 αμάχων, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται στα γύρω βουνά αποκλεισμένη από τροφή και νερό, τραυματισμένη σωματικά και ψυχικά από το όργιο της βίας και της κτηνωδίας . Η φρικαλεότητα που συντελείται από τον Σουλτάνο Ερτογάν και τους συμμάχους του δεν έχει όρια: ο εισβολέας τουρκικός στρατός στοχοποιεί συνεχώς τους πολίτες και τις τελευταίες μέρες πολλά παιδιά και γυναίκες σφαγιάστηκαν και οι υποδομές του Αφριν χτυπήθηκαν και κατεδαφίστηκαν βάσει σχεδίου. Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση του καντονιού του Afrin έδωσε συνέντευξη τύπου και ανακοίνωσε την απόφασή της να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την πόλη, προκειμένου να αποφευχθούν σφαγές και μια μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η αντίσταση θα συνεχιστεί με άλλες τακτικές υπονοώντας την δημιουργία αντάρτικου σε όλο το Αφρίν, μέχρι να απελευθερωθεί και το τελευταίο τετραγωνικό μέτρο του και οι άνθρωποί του να γυρίσουν πίσω τα σπίτια τους.  Στο ενδιάμεσο κινήσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και στην Ελλάδα.. Στην Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση-πορεία έγινε το Σάββατο ενώ παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ελευθεριακή πρωτοβουλία στα γκισέ της Tourkis airlines αεροδρόμιο. Στο Ηράκλειο έγινε κατάληψη στο Γερμανικό προξενείο, κρεμάστηκε γιγαντοπανό, βάφτηκαν συνθήματα και στάλθηκε το κείμενο από το φαξ του προξενείου σε γερμανικά και τούρκικα μέσα και υπουργεία, στο προσωπικό μέιλ του Ερντογάν αλλά και στους Κούρδους Επαναστάτες/τριες. Παρέμβαση στο Γερμανικό προξενείο έγινε και στην Πάτρα. Επίσης στην Αθήνα απεργία πείνας ξεκίνησαν στις 19/3 στην πλατεία συντάγματος, Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες , ζητώντας την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση, να πάρει επιτέλους θέση, η οποία όπως και οι σύμμαχοι της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, παρακολουθεί αμέτοχη και ασυγκίνητη τις εξελίξεις.

2)Ρωσία, Βασανιστήρια και κυνήγι μαγισσών απέναντι σε Αναρχικούς και αντιφασίστες έχει εξαπολύσει το Ρώσικο κράτος. Η αυταρχικότητα της ρώσικης αστυνομίας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχη τακτική της Ιταλικής με το δόγμα Μαρίνι, και την κατασκευή μιας πλαστής ένοπλης οργάνωσης στο υποτιθέμενο πλαίσιο δράσης της οποίας διώχθηκαν και φυλακίστηκαν δεκάδες αγωνιστές και αναρχικοί. Ενώ οι καταγγελίες για ηλεκτροσόκ, κρέμασμα με το κεφάλι προς τα κάτω, ξυλοδαρμούς και άσκηση ψυχολογικής βίας, παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας. Στημένες διώξεις, οργανώσεις φαντάσματα, επιβολή του φόβου, βασανιστήρια… είναι τα όπλα με τα οποία η εξουσία εδραιώνει τη θέση της, όσο ακλόνητη και αν φαντάζει, τα όπλα με τα οποία το ρωσικό κράτος καταπνίγει την παραμικρή εστία αντίστασης που αμφισβητεί την παντοδυναμία του. Οι υποθέσεις των : Έγκορ Ζόριν, Ιλιά Σακούρσκι, Βασίλι Κουσκόφ, Ντιμίτρι Πτσελίντσεφ, Αντρέι Τσερνόφ, Αρμάν Σανγκιμπάγεφ, Βίκτορ Φιλίνκοφ, Ίγκορ Σίκιν, Ιλιά Καπούστιν και άλλων, είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Η αλληλεγγύη μας αμέριστη.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1)Βόλος, Κατάληψη Ματσάγγου, Παρασκευή και Σάββατο 24 & 25 Μαρτίου, διήμερο συναυλιών από την αυτοοργανωμένη μουσική κολεκτίβα Volos Hardcore Show. Θα παίξουν συγκροτήματα από Γερμανία, Θες/νίκη, Βόλο και Αθήνα.

2)Βόλος, Στέκι Μεταναστών. Βιβλιοπωλείο-Καφενείο Οικονομικής Ενίσχυσης Φυλακισμένων Αγωνιστ.ρι.ων , Σάββατο 24 Μάρτη 2018 Από τις 18:00 έως τις 22:00 από την συνέλευση αναρχικών για την αλληλεγγύη εντός & εκτός των τειχών.

3)Πήλιο, Αργαλαστή, Σάββατο 24/3 στις 15:00 ποδοσφαιρικός αγώνας της Λιμπερτά με τον τοπικό Κένταυρο , θα μπεί και πούλμαν.

4)Καρδίτσα, Δευτέρα 26 Μαρτίου στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι DIY live με τους : Myteri ((Γκέτεμποργκ, Σουηδία) , Weedwolf (Λειψία, Γερμανία), Procrastinate & Ädrällä (Καρδίτσα) από την Αυτοδιαχειριζόμενη Μουσική ομάδα : Κομψόγναθος .

 

Βόλος 21/3.