#4 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ στο Ράδιο Παράσιτα.

Το Ηχητικό ΕΔΩ

#4 Δελτίο αντιπληροφόρησης, της εκπομπής ‘αποδελτίωση σε κίνηση’ του Ράδιο Παράσιτα.

Βόλος 15/3/2018

ΤΟΠΙΚΑ

1)Βόλος, Μέτωπο καύσης rdf-srf, Σε μια Τουλάχιστον κωμικοτραγική και υποκριτική στάση προχώρησε η δημοτική αρχή Βόλου, που από τη μία παίρνει μια απόφαση γενική ότι «λέμε όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ» και από την άλλη συνεχίζει αγέρωχα την δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF.

Είναι ξεκάθαρο πως ο προσφάτως επανερχόμενος μαφιοζοδήμαρχος ως γνήσιος πολιτικάντης παλαιάς κοπής πήρε μια απόφαση που και τον κόσμο θα χαϊδεύει καθησυχάζοντάς τον- και τον αρχικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής συνεχίζει. Η δημόσια υγεία και το περιβάλλον με έντεχνο τρόπο αυτή την φορά, υποτάσσονται και πάλι στα διάφορα οικονομικά συμφέροντα και στις υπόγειες συμφωνίες του «απολιτίκ», ο «ακομμάτιστου» και «άφθαρτου» κατά τα άλλα τοπικού μονάρχη με την παραπάνω βιομηχανία. Το κίνημα που έχει δημιουργηθεί δεν πρέπει να τσιμπήσει από αυτό , συνεχίζοντας μέχρι το οριστικό σταμάτημα της καύσης των επιβλαβών για την υγεία rdf-srf.

2)Βόλος, επέστρεψε στην θέση του δημάρχου Βόλου ο γνωστός μαφιόζος, ποδοσφαιρικός παράγον και ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Αχιλλέας Μπέος. Ο συγκεκριμένος επανήλθε στην θέση του παρόλη την πρωτόδικη καταδίκη του για συγκεκριμένα πλημμελήματα, λόγο μια συγκεκριμένης διάταξης που πέρασε η κυβέρνηση Ν.Δ. και φυσικά υιοθετεί ως ένα βαθμό και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το συνονθύλευμα αγανακτισμένων μικροαστών, γαλαζοπράσινων και ακροδεξιών τσανακογλυφτών και 50ευράκηδων που τον ανέδειξαν σε αυτήν την θέση , ευθύνονται μαζί με αυτόν για το καθεστώς άτυπης μοναρχίας και ετσιθελισμού που επικρατεί στα του Δήμου. Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, ο κόσμος του αγώνα, της αντίστασης και της αλληλεγγύης, είναι ο μόνος που μπορεί από τα κάτω και μακριά από δικαστικές αυταπάτες να βάλει έναν φραγμό στην πιο μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της πόλης.

3) Πήλιο,Βόλος. Για τις 19/3 έχει οριστεί το δικαστήριο 3 αγωνιστών για το νερό. Οι κάτοικοι του Πηλίου και Βόλου αναμένεται να δώσουν βροντερό παρόν απέναντι σε ακόμα μια σαθρή αστυνομικοδικαστική μεθόδευση που σκοπό έχει την τρομοκράτηση του κινήματος για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και ποιότητας του νερού. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι η βιομηχανία παραγωγής στημένων διώξεων που εφαρμόζεται και σε αυτή την περίπτωση, εκτός του ότι αποτελεί συνέχεια άλλων διώξεων, έχει πάρει πλέον μεγάλες αλλά και κωμικοτραγικές διαστάσεις, κατήγοροντας μέλη του κινήματος ακόμα και για αρπαγές-απαγωγές δημοτικών υπαλλήλων με τις ευλογίες φυσικά της μαφιόζο δημοτικής αρχής. Να στήσουμε ακόμα ένα ανάχωμα στην ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων Πηλιου και Βόλου για το νερό. Αυτο το πλούσιο, πολύμορφο και από τα κάτω κίνημα που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας, έχει πετύχει τόσα πολλά μέχρις στιγμής, και δεν πρόκειται να σταματήσει και να τρομοκρατηθεί από τις μεθοδεύσεις των εκάστοτε υποτακτικών της τοπικής και όχι μόνο εξουσίας. Η αλληλεγγύη στους 3 αγωνιστές για το νερό πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

1)Αθήνα, Ωμή καταστολή, συλλήψεις και ξύλο δέχτηκαν την Τετάρτη, πολίτες και μέλη αριστερών οργανώσεων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στα Εξάρχεια. Τα γεγονότα αυτά τείνουν να παγιωθούν σε μια περίοδο που η αγανάκτηση ξεχειλίζει παρόλες τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού των μαζών. Η αύξηση της καταστολής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλησιάζοντας προς το τέλος της τετραετίας, το ίδιο όμως θα πρέπει να θεωρείται και η αντίσταση μας σε αυτή.

2)Θεσσαλονίκη, Μεγάλη αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Λιμπερτάτια, πραγματοποιήθηκε στις 10/3. Στο πανβαλκανικό κάλεσμα συμμετείχαν περίπου 3000 διαδηλωτές σε διάφορα μπλόκ με πολύ δυνατές περιφρουρήσεις. Στην πορεία συμμετείχε και ο Συντονισμός Αναρχικών Κεντρικής Ελλάδος με δικό του κάλεσμα- κείμενο, αφίσα και μπλόκ με διπλές περιφρουρήσεις. Κανένα έθνος δεν μας ενώνει, κανένα όνομα δεν μας χωρίζει- ήταν το κεντρικό πανό του μπλόκ. Συγκρούσεις με τα ένστολα καθάρματα σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας κοντά στα πανεπιστήμια. Τα εθνικά συμφέροντα είναι τα συμφέροντα αυτών που ξεζουμίζουν τις ζωές μας, οι δρόμοι ανήκουν στον κόσμο του αγώνα, και η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

3)Αθήνα, σε συντονισμένη εκκένωση 3 καταλήψεων προχώρησαν οι μπάτσοι την Δευτέρα 12/3 στο Κουκάκι και στα Εξάρχεια. Πρόκειται για τις καταλήψεις : Ματρόζου 45 στο Κουκάκι, και τις Ζαΐμη 11 και Gare στα Εξάρχεια. Από την επιχείρηση των πραιτοριανών, συνελλήφθησαν 12 άτομα που βαρύνονται με πλημμεληματικές και κακουργηματικές κατηγορίες. Οι καταλήψεις αποτελούν ένα πεδίο διαρκούς γόνιμης αμφισβήτησης, πειραματισμού και αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και σαν τέτοιες θα τις υπερασπιστούμε.

4)Ρέθυμνο, Κατάληψη χώρου στο Τμήμα Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου , ο οποίος παρέμενε στην αχρηστία και στη σκόνη τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε από ομάδα συντρόφων. Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: Σημαντικό για μας είναι η κίνηση αυτή να αποτελέσει μια χειροπιαστή απάντηση στη συνολική κατασταλτική επίθεση του κράτους/δημοκρατίας/ κεφαλαίου/οργανωμένων φασιστικών ομάδων που δέχονται καθημερινά παρόμοια εγχειρήματα και στη φίμωση των φωνών των καταπιεσμένων και εξεγερμένων ατομικοτήτων και ομάδων. Μια απάντηση και παράλληλα ένα παράδειγμα/πείραμα για να ξεκλειδωθούν περαιτέρω οι δυνατότητες, να σπάσει ο φόβος και να μπεί ένα ακόμα ανάχωμα ενάντια στην επέλαση της καταστολής.

5)Μαρκόπουλο, Αττικής, Εργατική δολοφονία έγινε την Τετάρτη 7 Μαρτίου σε έργο της ΤΕΡΝΑ Α.Ε σε εργολαβία της ΨΑΡΟΣ στο Μαρκόπουλο Αττικής. Κατά τη διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο, κόπηκε το συρματόσχοινο γερανού και το φορτίο έπεσε και καταπλάκωσε εργαζόμενο της εταιρείας που δούλευε στις λαμαρίνες. Για ακόμα μια φορά τα μέτρα ασφαλείας ήταν από ελλιπή ως ανύπαρκτα καθώς και η συντήρηση του εξοπλισμού. Επιπλέον οι μεγαλοεργολάβοι μέτοχοι της εν λόγω εταιρίας έχουν πολλάκις κατηγορηθεί από εργαζομένους για μειώσεις μισθών με την πρώτη ευκαιρία, υπερωρίες που πληρώνονται με κανονικά ωρομίσθια, εξαναγκασμό σε υπερωρίες προκειμένου να ολοκληρώνονται ταχύτερα τα έργα, μόνιμες απειλές για απολύσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης κάποιου εργαζόμενου με τα παραπάνω και άλλα. Παρέμβαση στα γραφεία της παραπάνω εταιρίας πραγματοποιήθηκε από την αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας σήμερα το πρωί Πέμπτη 15 Μαρτίου.

6)Αθήνα, έφυγε αναπάντεχα και ξαφνικά από την ζωή ο αναρχικός και σύντροφος Χρήστος Πολίτης, μέλος της ομάδας Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) . Ο αναρχικός χώρος και το ευρύτερο ριζοσπαστικό κίνημα από τα ξημερώματα τις 11 Μαρτίου, είναι πιο φτωχά. Ο Χρήστος επι μια 25ετία ήταν παρών και συνεπής σε διάφορα μετερίζια του αναρχικού αγώνα με λόγο και πράξη, είχε επίσης προφυλακιστεί τον χειμώνα του 10 με σαθρό κατηγορητήριο που στο τέλος κατέπεσε. Σε ανακοίνωση της η ομάδα της ταξικής αντεπίθεσης μεταξύ άλλων αναφέρει: Ο θάνατός του συνταράζει και συγκλονίζει τις καρδιές μας, αλλά δεν θα μας παραλύσει, δεν θα μας λυγίσει. Θα πυκνώσουμε τις γραμμές μας, και, συντροφικά, θα πορευτούμε τον ανήφορο που μας αφήνει πίσω του ο Χρήστος…. Από την εκπομπή αποδελτίωση σε κίνηση, καλό ταξίδι σύντροφε!

ΦΥΛΑΚΕΣ

1)Αθήνα, Σε απεργία πείνας κατεβαίνει από τις 14/3 ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλού Β.Δ. με αίτημα να γίνει σεβαστό το ανθρώπινο δικαίωμά του, αλλά και των συγκρατουμένων του, στην εκπαίδευση. Η απόφαση του αυτή ήρθε μετά και από την τρίτη κατά σειρά απόρριψη της αίτησης του για εκπαιδευτική άδεια καθαρά για εκδικητικούς λογούς μέσω του βέτο του αρμόδιου εισαγγελέα, αλλά και τα συνεχόμενα εμπόδια που του βάζει η υπηρεσία. Μεταξύ άλλων αναφέρει: το περιστατικό αυτό αρκεί για να καταλάβει η κοινωνία γιατί οι κρατούμενοι αντιδρούμε στις προωθούμενες διατάξεις του νέου και "καινοτόμου" υποτίθεται Σωφρονιστικού Κώδικα που ενισχύουν το "Εισαγγελικό Βέτο" μέσα στις φυλακές και στη ζωή μας. Ο αγώνας των κρατουμένων απέναντι στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, είναι αγώνας για το στήσιμο αναχωμάτων απέναντι στην καταστολή και το καθεστώς εξαίρεσης, είναι αγώνας κοινός μέσα και έξω από τα τείχη της φυλακής.

2)Αθήνα, στις 21 Μαρτίου στην Λουκάρεως ξεκινάει το εφετείο της Ηριάννας και του Περικλή. Η δυνατότητα της αντιτρομοκρατικής να κατασκευάζει υποθέσεις από έναν τεράστιο κύκλο αγωνιστών “υπόπτων” καθώς και από το φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον, βασίζεται στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου. Ο εξαναγκασμός, άμεσος ή έμμεσος, λήψης του από τους συλληφθέντες και η υιοθέτηση των αμφίβολης αξιοπιστίας αποτελεσμάτων του από τις δικαστικές αρχές, αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στα χέρια του κράτους ενάντια στον κόσμο του αγώνα. Η αλληλεγγύη στον Περικλή και την Ηριάννα, είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του και στην αυθαίρετη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, και αποτελεί εμπόδιο στην επέλαση της καταστολής, του ελέγχου και την διάχυση του φόβου που προσπαθεί να επιβάλει η εξουσία.

3)Αθήνα, στις 26 Μαρτίου αναμένεται να βγεί η απόφαση του εφετείου της υπόθεσης που αφορά μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα με κατηγορούμενους τους συντρόφους Αργύρη Ντάλιο, Γιάννη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Πολίτη, Νίκο Ρωμανό και το μέλος της ΣΠΦ Γεράσιμο Τσάκαλο. Οι σύντροφοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν με εξωφρενικά βαριές ποινές έπειτα από ένα σκανδαλώδες δικαστικό πραξικόπημα που στην ουσία επεκτείνει την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου 187Α και σε μεμονωμένα άτομα. Η πρόταση της εισαγγελέως και σε αυτήν την δίκη, εγκαινιάζει ένα καινούριο νομικό καθεστώς που αναβαθμίζει τις κατασταλτικές δυνατότητες του αστυνομικο-δικαστικού πλέγματος ενάντια στον αναρχικό χώρο αφού αρκεί –και με δικαστική βούλα πια- η πολιτική ταυτότητα του αναρχικού για να καταδικαστεί κάποιος/α με βάση τον τρομονόμο. Η εξέλιξη του συγκεκριμένου εφετείου θα καθορίσει εκ νέου συσχετισμούς και θα διαμορφώσει συνθήκες πάνω στο χάρτη της καταστολής εναντίον των αναρχικών. Στις 26 Μαρτίου θα υπάρχει κάλεσμα στο πλευρό των συντρόφων στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να σταματήσει αυτό το νέο δικαστικό πραξικόπημα.

ΔΙΕΘΝΗ

1)Αφρίν-Κουρδιστάν, Για πάνω από 6 εβδομάδες παρακολουθούμε την επίθεση του τουρκικού κράτους και των τζιχαντιστικών συμμοριών στο δυτικότερο καντονι της Ροζάβα, το Αφρίν. Χωρίς νερό, τροφή, φάρμακα η Αφρίν ένοπλη παραμένει αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη γη της. Ενώ Ισλαμoφασίστες μισθοφόροι απ΄όπου περνούν αφήνουν πίσω τους καμμένη γη. Σύμφωνα με τις ενημέρωσεις των τελευταίων ημερών, ο τουρκικός στρατός και οι Τζιχατιστές σύμαχχοί του προσέγγισαν την πόλη από διαφορετικές πλευρές, ιδιαίτερα από την κατεύθυνση της Shera. Στις 11/3 είχαν φτάσει 2 χιλιόμετρα απο το Αφρίν. Στις 13/3 ο κατοχικός στρατός είχε κυκλώσει την πόλη. Στις 14/3 και σήμερα το μέλος του ΝΑΤΟ βομβαρδίζει ανελέητα το κέντρο της Αφρίν. Μαίνονται μάχες με τους υπερασπιστές της πόλης ενώ οι 800.000 κάτοικοι και πρόσφυγες δεν έχουν έξοδο διαφυγής !Διαπράττεται μια εθνοκάθαρση των κουρδικών εδαφών.Το τουρκικό κράτος βομβαρδίζει με όπλα της Ευρώπης και με πολεμικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ ανθρώπους στην Αφρίν. Μέχρι τώρα, πολλοί άμαχοι και μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους. Δεκάδες χωριά έχουν καταστραφεί και χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους. Τις τελευταίες ημέρες, 450 Τούρκοι στρατιώτες και μέλη συμμοριών σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των μαχητών του YPG / YPJ.

Ο ισλαμοφασιστικός πόλεμος είναι μια προσπάθεια του Ερντογάν να καταστρέψει το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα , ενώ Το Συριακό καθεστώς παρακολουθεί με την συγκατάθεση της Ρωσίας.Θα πρέπει να αντιληφθούμε την ιστορική σημασία που έχουν οι μέρες αυτές. Η επίθεση στο Αφρίν είναι η προσπάθεια να συντριβεί μια επαναστατική απόπειρα. Η επανάσταση στη Ροζάβα διδάσκει πόσο ριζοσπαστικός και όμορφος μπορεί να είναι ο αγώνας για την απελευθέρωση μιας κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν ενάντια στην εισβολή της Αφρίν σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Δράσεις υποστήριξης του αγώνα της Αφρίν γίνονται και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις την τελευταία εβδομάδα. Στο Παρίσι αυτοκίνητα Τούρκων πρακτόρων πυρπολήθηκαν, όπως και στο Αμβούργο ένα αμαξι Τούρκων εθνισκιστών. Στο Τορίνο της Ιταλίας μπήκε φωτιά σε ενα πολεμικό αεροπλάνο της Leonardo-Finmecanica. Να σταματήσει το σχέδιο εθνοκάθαρσης που θέλουν να εφαρμόσουν ο Ερντογάν και οι Τζιχαντιστές στους πληθυσμούς της Αφρίν.Το Άφριν δε θα πέσει!Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη!

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

1)Σήμερα Πέμπτη 15/3 στις 19:00 στην πλατεία Αγιου Νικολάου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στις εκκενωμένες καταλήψεις.

2)Δευτέρα 19/3 στις 9:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τρεις διωκόμενους για το νερό, στα δικαστήρια Βόλου.

3)Παρασκευή 16/3 στις 10:00. Στο στέκι μεταναστών, συναυλία οικονομικής ενίσχυσης του στεκιού με τους : Annoula & 3 enfants de Voliotique και τον De Luar.