Έκκληση για δηλώσεις αλληλεγγύης ενάντια στην επίθεση του Τουρκικού στρατού στο Αφρίν

  Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μετάφραση του κειμένου που στάλθηκε από τον Devris Çimen, Κούρδο δημοσιογράφο από το βόρειο Κουρδιστάν. Πρόκειται για μία έκκληση για δηλώσεις αλληλεγγύης ενάντια στην επίθεση του τουρκικού στρατού στο Αφρίν, που σκοπό έχει να πλήξει το εγχείρημα αυτονομίας των Κούρδων στη Β.Συρία.

(Τα μηνύματα αλληλεγγύης μπορούν να σταλούν κατευθείαν στον Ερτσάν e.ayboga@gmx.net ή στον Ντεβρίς devrisce@googlemail.com.)

 

"Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις επιθέσεις του τούρκικου στρατού και των τζιχαντιστών μισθοφόρων τους στο Αφρίν της Βόρειας Συρίας και ωστόσο παραμένει σιωπηλός. Θρησκευτικές μειονότητες, όπως οι Χριστιανοί και οι Γιαζίντι, βρίσκονται σε κίνδυνο και κάνουν έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα να αποτρέψει μία επόμενη γενοκτονία και να δώσει τέλος στον πολέμο εναντίον της Αφρίν και του πληθυσμού της. Μετά την αποτυχία του ISIS, ο Ερντογάν έχει ο ίδιος αναλάβει την εξόντωση της ίδιας της ύπαρξης αυτών των κοινοτήτων και του εγχειρήματος αυτονομίας των Κούρδων.

Οι κάτοικοι απαιτούν την ξεκάθαρη καταδίκη της τουρκικής αυτής επίθεσης που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ζητούν να κηρυχτεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Αφρίν και σε άλλες κούρδικες περιοχές της Β. Συρίας.

Ο πληθυσμός του Αφρίν -μισός του οποίου αποτελείται από άτομα εκτοπισμένα στο εσωτερικό της χώρας τους, που έχουν βρει καταφύγιο και προστασία στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Β. Συρίας (Ροζάβα)- είναι αποφασισμένος να αμυνθεί σε οποιαδήποτε επίθεση και να υποστηρίξει τις δυνάμεις αυτοάμυνάς του (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις). Χιλιάδες άνθρωποι, κάτοικοι των καντονίων του Cizire και του Kobane στην ανατολή πήραν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και κατάφεραν να φτάσουν στο Αφρίν προκειμένου να αποτελέσουν μέρος των αμυντικών δυνάμεων. Είναι βαθειά απογοητευμένοι με το γεγονός ότι η παγκόσμια κοινότητα δεν επιθυμεί να καταδικάσει την τούρκικη προσπάθεια εξόντωσης της κούρδικης αυτοδιοίκησης της βόρειας Συρίας, που ποτέ δεν αποτέλεσε απειλή για την Τουρκία.

Με τη διεθνή κοινότητα και τις παγκόσμιες δυνάμεις να παραμένουν σιωπηλές στο θέαμα της εν εξελίξει γενοκτονίας, σας καλούμε να υψώσετε τη φωνή σας ενάντια στον πόλεμο. Ο πληθυσμός του Αφρίν έχει επειγόντως ανάγκη από πολιτική, αλλά και ηθική υποστήριξη γενικότερα.

Μέχρι τώρα έχω ζητήσει από ανθρώπους όπως οι Noam Chomsky, D. Graeber, Elmar Altvater, Werner Ruf, Srećko Horvat, Slavoj Žižek, Gáspár Miklós Tamás, Lucina Kathmann, Judyth Hill, Oihana Etxebarrieta, Jürg Meyer, Joost Jongerden, Tove Skutnabb-Kangas να κάνουν επίσημη δήλωση αλληλεγγύης. Οι Srećko Horvat, Gáspár Miklós Tamás, Lucina Kathmann, Judyth Hill, Tove Skutnabb-Kangas, Oihana Etxebarrieta και Joost Jongerden έχουν ήδη απαντήσει θετικά. Ωστόσο, αναμένω θετικές απαντήσεις και από τους άλλους.

Προκειμένου να διαδοθεί ο λόγος σας, θα προβούμε σε δημοσιοποίησή του σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης, τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.

Αναμένουμε την απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Devris Çimen

δημοσιογράφος"