ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΑΡΑΣΙΤΑ 12/2/18

Το ηχητικό ΕΔΩ

ΤΟΠΙΚΑ

1) Βόλος . Νέα οδύσσεια για τους επιβάτες του ΟΣΕ στο δρομολόγιο από Λάρισα για Βόλο οι οποίοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν περίπου μισή ώρα έξω από την αμαξοστοιχία πριν ξεκινήσει το δρομολόγιο, διότι τα βαγόνια είχαν γεμίσει καπνό και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για το δεύτερο συμβάν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

«Τα προβλήματα είναι συχνά διότι δεν γίνεται σωστή συντήρηση των τρένων. Το προσωπικό είναι ελάχιστο. Οι συνάδελφοι που απασχολούνται στο τμήμα συντηρήσεων στη Λάρισα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις βλάβες που προκύπτουν. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές στη Διοίκηση τις συνέπειες που έχει αυτό στη λειτουργία του ΟΣΕ, δυστυχώς όμως δεν έχουμε εισακουστεί»

Δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας Δημ. Νικολάου

Τα αποτελέσματα της υποβάθμισης και της συνεπαγόμενης ιδιωτικοποίησης ενός ακόμα δημόσιου αγαθού σε όλο της το μεγαλείο. Η στέγη, οι μεταφορές, το νερό ,το ρεύμα, δεν είναι εμπορεύματα και δεν μπορούν να ανήκουν σε κανένα – είναι δημόσια αγαθά.

 

2) Βόλος. Η Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 4 Φεβρουαρίου, εξέδωσε ψήφισμα με τα παρακάτω αιτήματα :

α) την άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό της αέριας ρύπανσης από όπου και αν αυτή προέρχεται

β) την εντατικοποίηση των ελέγχων όλων των πιθανών πηγών ρύπανσης

γ) την άμεση εφαρμογή και  αυστηροποίηση της νομοθεσίας που σχετίζεται με την προστασία του Περιβάλλοντος και την υγεία των πολιτών

δ) την άρση της άδειας καύσης στερεών αποβλήτων (RDF) από το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου καθόσον: η περιοχή είναι ήδη  επιβαρυμένη, το εργοστάσιο βρίσκεται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Δήμου Βόλου και επιπλέον ο κίνδυνος ενός ατυχήματος ή υπερβάσεων των ορίων των αερίων ρύπων είναι ορατός

ε) την προώθηση της ανακύκλωσης όσο το δυνατόν περισσότερων υλικών και ταυτόχρονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων στα μέγιστα περιβαλλοντικά προβλήματα

ζ) την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών για τα όρια των αερίων ρύπων με μετρήσεις έγκυρες και αξιόπιστες.

Παράλληλα οι διαδικασίες αντίδρασης και αντίστασης, στην καύση rdf από την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ, από κομμάτι της κοινωνίας του Βόλου,  συνεχίζονται με έκδοση επιστολής προς την δημοτική αρχή ζητώντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος επι του θέματος.

 

 

3) Θεσσαλία. 58χρονος κρατούμενος αυτοκτόνησε όπως όλα δείχνουν στα Τρίκαλα. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 11/2/18 βρέθηκε νεκρός στο κελί του μέσα σε μια λίμνη αίματος  . Σημειώνεται ο 58χρονος κρατούνταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων από την περασμένη Πέμπτη. Ο συγκεκριμένος θάνατος έρχεται να προστεθεί στον θάνατο ενός 26χρονου κρατούμενου στις φυλακές Λάρισας στις 2 Φλεβάρη λόγο ελλιπούς αντιμετώπισης από πλευράς φυλακής ενός αποστήματος στο δόντι του . Επίσης η εκδικητικότητα της δικαιοσύνης και οι απάνθρωπες συνθήκες στις φυλακές δολοφονήσαν έναν ακόμη κρατούμενο, 33 χρονών που κρεμάστηκε στις φυλακές Αλικαρνασσού. Οι αυτοκτονίες και οι θάνατοι μέσα στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα αποτελούν κρατικές δολοφονίες και είναι μόνο ένα κομμάτι των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα ελληνικά κολαστήρια. Ο αγώνας που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες, ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα- έκτρωμα επιδιώκει να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του κράτους που προωθούν την αυστηροποιηση και χειροτέρεψη των συνθήκων μέσα στις φυλακές.

Εν τω μεταξύ στις 4/2 Πραγματοποιήθηκε από αναρχικούς και αναρχικές, παρέμβαση στις φυλακές Λάρισας με τρικάκια και συνθήματα, ως αντανακλαστική ένδειξη αντίδρασης για τη κρατική δολοφονία του 26 χρονου κρατουμένου Μαλτέζου Σώζου. ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΦΥΛΑΚΕΣ

1)Αθήνα . Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα μεταξύ των επιτροπών αγώνα γυναικείων και αντρικών φυλακών Κορυδαλλού με εκπρόσωπους του υπουργείου δικαιοσύνης. Επιβεβαιώθηκαν από πλευράς εκπροσώπου δεσμεύσεις του υπουργείου ως προς κάποια αιτήματα , και έγινε αναλυτική συζήτηση όσον αφορά τον σωματικό έλεγχο, το εισαγγελικό βέτο, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των κρατουμένων, την χρήση του περιορισμού με βραχιόλακι, την αφαίρεση ευεργετικών μεροκάματων κατά την κρίση του εισαγγελέα. Η συναντήσεις λόγω περιορισμένου χρόνου άφησαν ανοιχτά ακόμα πολλά θέματα τα οποία θα τεθούν στην επόμενες συναντήσεις. Χρονικός προσδιορισμός ως προς την ψήφιση του νέου σωφρονιστικού κώδικα δεν υπήρξε. Επίσης από την επιτροπή αγώνα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στηλιτέφτηκαν οι  μεθοδεύσεις της αρχιφυλάκου των φυλακών Κωνσταντίνας Κατή .

 

2) Αθήνα. Κείμενο δημοσίευσαν στην σελίδα του Ιντυμέντια οι φυλακισμένοι σύντροφοι Νίκος Ρωμανός και Αργύρης Ντάλιος. Αφορμή το εφετείο της υπόθεσης εμπρησμοί/ληστείες στο οποίο βρίσκονται κατηγορούμενοι μαζι με τους συντρόφους Δημήτρης Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδης καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσακαλο. Οι δικαστικές μεθοδεύσεις που λαμβάνουν χώρα στο εν λόγω εφετείο ουσιαστικά βαθαίνουν την ποινική καταστολή εναντίων των αναρχικών σε πρωτόγνωρο βαθμό ως προς τις νομικές αλχημείες που ακολουθούνται για να το πετύχουν. Η εξέλιξη του συγκεκριμένου εφετείου θα αποτελέσει άλλη μια στιγμή στην ιστορία των πολιτικών δικών των τελευταίων χρόνων. Μια στιγμή που θα καθορίσει εκ' νέου συσχετισμούς και θα διαμορφώσει συνθήκες πάνω στον χάρτη της καταστολής εναντίων των αναρχικών. Η έκδοση της απόφασης έχει οριστεί στις 13 του Μάρτη και οι σύντροφοι καλούν σε δράσεις αλληλεγγύης.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

1) Αθήνα. Επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 10/2 στα Μαρκετ ιν της Ν. Φιλαδέλφειας  Για τα γεγονότα στα Market In Ιωαννίνων και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από αυτά, τόσο στα Ιωάννινα αλλά και σε άλλες πόλεις. Είναι ιστορική η ανάγκη ανάδειξης της δυναμικής και της αποτελεσματικότητας που μπορούν μονάχα οι συλλογικοί εργατικοί αγώνες, από τους εργαζόμενους για τους ίδιους και την τάξη τους, παράλληλα με την αλληλεγγύη συλλογικοτήτων στην πράξη. Απεργίες, παρεμβάσεις βίαιες ή μη, όλα τα μέσα που διαθέτει η εργατική τάξη είναι θεμιτά στους αγώνες που δίνει, όμως η αποτελεσματικότητα τους κρίνεται από τη μαζικότητα και τη δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων ( δηλαδή των ανθρώπων που πλήττονται πρώτα και κυριότερα ) και των αγωνιστών. Αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάληψη ευθύνης η πρωτοβουλία ταξικής αλληλεγγύης Ν. Φιλαδέλφειας.

 

2) Αθήνα. Παρέμβαση της Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων πραγματοποιήθηκε στο μετρό Συντάγματος ενάντια στα προγράμματα μαθητείας των ΕΠΑΛ. Επι της ουσίας πρόκειται για την χρησιμοποίηση αποφοίτων των ΕΠΑΛ ως φθηνό και προσωρινό προσωπικό, χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα. Το υπουργείο συγκοινωνιών μαζί με το υπουργείο παιδείας βρήκαν τον τρόπο να έχουν κακοπληρωμένους εργαζόμενους πριν καλά καλά τελειώσουν το σχολείο. Κι όλα αυτά μέσα σε μια περίοδο που τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με τη διαρκή μείωση προσωπικού και την υποστελέχωση μιας σειράς υπηρεσιών, έχει αυξήσει το φόρτο εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ενω Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και η συνολικότερη αναδιάρθρωση των ΜΜΜ έχει κάνει την κατάσταση ακόμα πιο πιεστική.

ΔΙΕΘΝΗ

1) Αθήνα-Πάτρα. Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα, αλλά και στο κατάστημα της Benetton στην Πάτρα από συντρόφους της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης – Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων. Να σημειωθεί ότι από τις 25 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου καλέστηκε από την IFA-IAF (Διεθνή των Αναρχικών Ομοσπονδιών) διεθνής εβδομάδα κινήσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των ιθαγενών Mapuche που δέχονται τις κατασταλτικές επιθέσεις του αργεντίνικου κράτους. Επιθέσεις στις οποίες δολοφονήθηκε ο αναρχικός σύντροφος Santiago Maldonado και ο νεαρός αγωνιστής Mapuche Rafael Nahuel. Οι σύντροφοι Santiago Maldonado και Rafael Nahuel θα είναι παρόντες στους αγώνες που ξεσπούν σε κάθε γωνιά της γης όπως είναι όλοι οι αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για έναν κόσμο ελεύθερο και δίκαιο χωρίς ανισότητες, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση…Διεθνιστική Αλληλεγγύη-στους συντρόφους μας στην Αργεντινή που δέχονται την καταστολή του αργεντίνικου κράτους και αντιστέκονται-στους Ινδιάνους Μαπούτσε και σε όλους τους ιθαγενικούς λαούς που υπερασπίζονται τη γη τους ενάντια στην υφαρπαγή της από τους σύγχρονους κονκισταδόρες της Benetton… Καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων που συμμετέχουν στη Διεθνή Αναρχικών Ομοσπονδιών (IFA-IAF).

 

2) Κουρδιστάν. Στο Κουρδιστάν συνεχίζεται αμείωτη η τρομοκρατική στρατιωτική επιχείρηση του Τουρκικού κράτους με την επονομασία ‘’κλάδος ελιάς’’ στην περιοχή Αφριν . Δεκάδες είναι οι άμαχοι νεκροί και τραυματίες μέσα σε αυτούς και αρκετά παιδιά. Η αντίσταση παρολαυτά είναι πλατιά και δυναμική αναγκάζοντας τις δυνάμεις του Σουλτάνου Ερντογάν και τους ντόπιους αντικαθεστωτικούς συμμάχους του σε μια συνεχόμενα επιβραδυνόμενη και με αρκετές απώλειες , πορεία στα εδάφη της Αφριν. Οι μισθοφόροι εντολείς του Τούρκικου κράτους από την άλλη απαντούν με μεσαιωνικά βασανιστήρια αιχμαλώτων και ακρωτηριασμούς νεκρών Κουρδων μαχητών.

3)Βουλγαρία, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στη Lukovmarch,  Αντιφασιστική πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φλεβάρη καθώς Κάθε χρόνο στη Σόφια της Βουλγαρίας πραγματοποιείται φασιστική παρέλαση προς τιμήν του φασίστα στρατηγού Hristo Lukov, ο οποίος εκτελέστηκε από την αντάρτισσα Violeta Yakova στις 13 Φλεβάρη του 1943. Την παρέλαση διοργανώνουν μια σειρά από νεοναζιστικά κόμματα και οργανώσεις όπως η Βουλγαρική Εθνική Ένωση κ.ά. Η παρέλαση αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του φασισμού στη Βουλγαρία και κάθε χρόνο συμμετέχουν αντιπροσωπείες από φασιστικά και ναζιστικά κόμματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία κ.ά.).Η αντίσταση στην επέλαση του ολοκληρωτισμού και του φασισμού θα πρέπει να έχει έμπρακτο διεθνιστικό χαρακτήρα. Είναι αδύνατον να αντιπαλέψουμε τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό και τον φασισμό αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα. Είναι ζωτικής σημασίας η ανάπτυξη επαφών και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ συντρόφων στις γειτονικές χώρες, όπως επίσης σε διευρυμένο διεθνές επίπεδο. Αναφέρει μεταξύ άλλων η Αφίσα της Αναρχικής πολιτικής οργάνωσης στην Ελλάδα που καλεί και αυτή στην πορεία, με ώρα αναχώρησης στις 5 το πρωί από το άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσ/νίκη.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:

1)Παρασκευή 16/2/18 ώρα 21:00 στο στέκι μεταναστών,Προβολη του Ντοκιμαντερ "9 μερες στα οδοφραγματα" , θα ακολουθήσει hip hop bar. Από Αναρχικές - Αντιεξουσιαστές - Καταληψίες

2)Παρασκευή 23/2/18 ώρα 18:00 Θόλος, Αντικατασταλτική πορεία. Από ΑΚΡΗΔΑ, ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ, Συνέλευση αναρχικών για την αλληλεγγύη εντός και εκτός των τειχών, Αναρχικές-αντιεξουσιαστές-καταληψίες.